HEKSENE OG DEN PERFEKTE HOFMAND

Indbundet

Kirkehistorisk blik på de berømte og berygtede hekseprocesser i Ribe.   

Renæssancen associerer vi med prægtig kunst, arkitektur og grundlæggelsen af moderne videnskab. Perioden fra midten af 1500-tallet til midten af 1600-tallet var således rig på ånd – men også på bestialitet i form af hekseprocesser, der sendte i tusindvis af kvinder på bålet i Europa. Overraskende nok var det ikke gammel folkelig overtro, som drev disse udrensninger, men tværtimod den moderne videnskab, der var besat af magi, astronomi, matematik, astrologi og alkymi.    

Christian 4. var ingen undtagelse. Selv flirtede han med den hvide, legitime magi og blev stadig mere overbevist om den sorte magis skadelige virkninger. Han regerede fra 1588 til 1648 og udsendte i 1617 sin trolddomsforordning, som fremover skulle straffe de trolde og hekse, som havde fjernet sig fra kristendommen og stillet sig til rådighed for djævelen. Loven, der skulle legitimere hekseprocesserne, var hermed på plads. Nu manglede han blot at udøve den. Hertil skulle en skikkelse som Albret Skeel vise sig at være den perfekte hofmand.   

Skeel (1572-1639) var højadelig og nevø af Tycho Brahe – en af den moderne videnskabs fremmeste forkæmpere. Som barn og ung fik Skeel den bedste skolegang og dannelse ved hoffet i ind- og udland. Han var belæst, beherskede adskillige sprog og kom efterhånden tæt på kongen. Christian 4. betroede i 1601 Skeel et af landets fineste embeder som lensmand i Ribe.

299,95 DKK
Varenr.
9788774674764

Lager i butikker

Indlæser lager...

Reserver i butik

Mere information
FormatIndbundet
ForfatterTorben Bramming
Udgivelsesdato29/03/2021
Varenr.9788774674764
Write Your Own Review
Du anmelder:HEKSENE OG DEN PERFEKTE HOFMAND
Kontakt os om dette produkt
Spørgsmål om:HEKSENE OG DEN PERFEKTE HOFMAND