Persondata politik

PERSONDATAPOLITIK & COOKIES

Persondatapolitikken beskriver, hvordan DinBoghandel indsamler, opbevarer og behandler oplysninger om dig. Persondatapolitikken gælder for alle de personoplysninger, som vi indsamler via www.dinboghandel.dk, samt for de oplysninger, du afgiver til os, når du besøger en af vore butikker eller kontakter os på telefon eller mail.

Ved indsamling, behandling og anvendelse af dine persondata overholder vi altid alle relevante lovbestemmelser.

Den dataansvarlige for indsamling, behandling og anvendelse af dine personoplysninger er

Din Boghandel v/Claus Søgaard-Christensen
Sct. Clemens Torv 15
8000 Aarhus C
CVR-nr.: 16339598 

Ethvert spørgsmål eller henvendelse i øvrigt vedr. persondata skal ske skriftligt til [email protected]

Indsamling af personoplysninger
Når du handler på www.dinboghandel.dk, indsamler vi oplysninger om dig, dvs. navn, postadresse, leveringsadresse (hvis den afviger fra postadresse), e-mail, telefonnummer samt betalingsoplysninger.

Disse oplysninger har vi brug for at kunne levere det produkt, som du har købt hos os, samt for at kunne administrere en efterfølgende henvendelse fra dig. Din e-mail indsamler vi for at kunne sende dig en kvittering og ordrebekræftelse. Dit telefonnummer bruges kun, hvis det er nødvendigt at kontakte dig i forbindelse med behandlingen af din bestilling eller levering samt til klarmelding, hvis varen afhentes i butik. Når du betaler for dit produkt, registrerer vores betalingsleverandør dit navn, dine kortdata eller eventuelt dit EAN-nr./debitornummer. Disse oplysninger anvendes og gemmes kun til betalingsafvikling og opfyldelse af den indgåede aftale, samt til evt. efterforskning af svindel med betalingskort.

Dine ordreoplysninger bruger vi også til at kunne opfylde vores forpligtelser iht. bogføringsloven. Ifølge bogføringsloven har vi pligt til at opbevare disse informationer i minimum 5 år.

Ønsker du ikke at afgive ovenstående persondata, vil du desværre ikke have mulighed for at købe produkter på www.dinboghandel.dk – men du kan altid købe produkterne i vores butikker uden afgivelse af persondata.

Cookies
Når du besøger www.dinboghandel.dk, indsamler vi også oplysninger om dig og din brug af webshoppen. Vi registrerer hvilke søgetermer du indtaster, din IP-adresse samt informationer om hvilke undersider du har besøgt og hvor længe. Desuden indsamler vi tekniske informationer om din browsertype, dit styresystem mv. Dette sker med henblik på at kunne optimere vores webshop samt for at kunne foretage målrettet markedsføring når du besøger vores webshop. Nogen af disse oplysninger er endvidere nødvendige for at kunne udnytte alle webshoppens funktioner. Vi benytter cookies til indsamling af disse data – se mere om cookies nedenfor. 

Nyhedsbrev
Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, indsamler vi dit navn og din e-mail. Vi behandler dine oplysninger med henblik på markedsføring og anvender de indsamlede personoplysninger aktivt til at sende dig mere relevant og målrettet information og markedsføring. Din købs- og besøgshistorik på www.dinboghandel.dk vil bl.a. blive anvendt til at informere dig om andre produkter samt give dig mulighed for at lave genkøb på tidligere købte forfattere og relaterede varer ud fra dine tidligere køb eller besøg.  Formålet er at kunne administrere og levere de ydelser og fordele, der passer til dig, samt at varetage vores interesse i at kunne sende nyhedsbreve og anden målrettet markedsføring.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og afmelde vores nyhedsbrev ved at klikke på afmeldelseslinket i bunden af det nyhedsbrev, du har modtaget, eller ved at sende os en mail på [email protected]

Billeder
I forbindelse med events i vores butikker tages der billeder. Billederne kan blive vist på www.dinboghandel.dk, på vores Facebook-side og i nyhedsbreve. Formålet er at vise stemningen ved eventen samt at bruge billederne ved markedsføring af lignende events.

Databehandlere
De personoplysninger, du afgiver til os, betragtes som fortrolige og behandles med største forsigtighed. Vi videregiver persondata til udvalgte samarbejdspartnere jævnfør nedenfor. Vores samarbejdspartnere behandler eller anvender oplysninger under fortrolighed og efter ordre fra os. De må aldrig benytte data til andet formål, end det som vi har givet dem.

Vi overlader således data til samarbejdspartnere, som forestår drift, udvikling og hosting af servere og webshop samt til samarbejdspartnere i forbindelse med udsendelse af nyhedsbrev, forbedring af webshoppen, markedsføring samt til kommunikation via mail. Derudover udleverer vi navn, adresse, e-mail og telefonnummer til det fragtfirma, der står for leveringen af din bestilling. Tilsvarende registreres dine betalingsoplysninger ved vores betalingsleverandør.

Dine personoplysninger videregives på ingen måde til andre end vores samarbejdspartnere, med mindre der er tale om særlige omstændigheder, f.eks. krav om udlevering af data fra en dansk myndighed iht. dansk lovgivning eller et helt eller delvist salg af virksomheden. Videregives dine oplysninger i forbindelse med virksomhedsændringer, vil det ske i overensstemmelse med den til enhver tid gældende lovgivning.

Nedenfor kan du se eksempler på samarbejdspartnere, der behandler data på vegne af os:

- Navipartner (webshop og hosting)
- QuickPay (betalingssystem)
- GLS (fragtfirma)
- Mailchimp (nyhedsbreve)
- Google (statistik og markedsføring)
- Facebook (statistik og markedsføring)

Tre af disse samarbejdspartnere er etableret i USA. De fornødne garantier for overførsel af oplysninger til USA er sikret via databehandlerens certificering under EU-U.S. Privacy Shield, jfr. EU Persondataforordningens art. 45.

Kopier af certificeringerne findes her:
Mailchimp - klik her
Google LLC - klik her
Facebook - klik her

Dine rettigheder
Indsigtsretten giver dig mulighed for at få at vide, om vi opbevarer oplysninger om dig og i givet fald hvilke, hvad formålet med disse oplysninger er, hvem modtagerne af oplysningerne er, samt hvor disse oplysninger stammer fra.

Du kan henvende dig til os på [email protected] Sender du en indsigtsanmodning, skal du medsende dokumentation, for at du er den pågældende person. Vi besvarer din henvendelse inden for 4 uger.

Hvis dine personoplysninger er forkerte, kan du altid få dem rettet/ændret. Kontakte os på [email protected]

Du kan også få dine persondata slettet. I det omfang dine oplysninger er nødvendige, f.eks. for at vi kan overholde vores bogføringsmæssige forpligtelser, er vi dog ikke forpligtet til at slette dine personoplysninger.

Du kan altid tilbagekalde det samtykke, du har givet i forbindelse med vores nyhedsbrev. Tilbagekaldelsen sker via link i bunden af nyhedsbrevene eller ved at sende os en mail på [email protected]

Du har altid mulighed for at henvende dig til os for at få dine personlige data udleveret i et almindeligt anvendt format samt til at overføre (portere) disse data til en anden dataansvarlig.

Du har ret til at gøre indsigelse mod vores behandling af de personlige data. Skriv til [email protected] og specificer, hvilken behandling du gør indsigelse imod.

Du kan også klage over vores behandling af dine data til Datatilsynet. Dette gør du ved at henvende dig til Datatilsynet, Borgergade 28, 5, 1300 København K, [email protected] (mail) eller +45 33 19 32 00 (telefon).

Sletning af persondata
Oplysninger, du har givet til os i forbindelse med tilmelding til vores nyhedsbrev, slettes, når du afmelder nyhedsbrevet.

De oplysninger, du har givet til os ved afgivelse af din ordre (dvs. navn, adresse, telefonnummer, e-mail, evt. EAN-nr. og oversigt over bestilte varer) opbevarer vi i minimum 5 år.

Oplysninger indsamlet via Google om din adfærd på og ved brug af www.dinboghandel slettes automatisk efter 36 måneder.

Sikkerhed
Vi har gennemført en række tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger mod, at personoplysninger fortabes, ændres eller de kommer til uvedkommendes kendskab eller misbruges.

Kun medarbejdere, der har et reelt behov for at få adgang til dine personoplysninger for at kunne udføre deres arbejde, har adgang til disse.

Ændringer i persondatapolitikken
Vi er til enhver tid berettiget til at lave ændringer i vores persondatapolitik. Du vil altid kunne finde en opdateret version af persondatapolitikken på www.dinboghandel.dk

Opdateret 28.12.19.
 


 

COOKIEPOLITIK

www.dinboghandel.dk anvender cookies med det formal at tilpasse og forbedre webshoppens indhold og funktioner.

Hvis du ikke ønsker, at der indsamles oplysninger, bør du slette dine cookies (læs her hvordan) og undlade at bruge vores webshop.

Ved fortsat at bruge www.dinboghandel.dk accepterer du brugen af cookies. Læs mere om vores brug af cookies herunder.

Hvad er en cookie?
En cookie er en lille tekstfil/datafil som webshoppen gemmer på din computer, tablet eller smartphone, når du besøger webshoppen. En cookie er ikke et program, men en passiv fil. En cookie bruges til at holde styr på, hvad der sker under dit besøg på webshoppen og for at kunne genkende din computer ved senere besøg.

Formålet med cookies
Cookies kan inddeles i forskellige kategorier

De nødvendige cookies gør webshoppen brugbar. Det gør de ved at aktivere grundlæggende funktioner som f.eks. side-navigation samt give adgang til de sikre områder af webshoppen. Uden disse cookies kan webshoppen ikke fungere ordentligt.

De funktionelle cookies sørger for, at webshoppen kan huske oplysninger eller ændre webshoppens  udseende afhængig af hvilke opgaver man er i gang med.

Statistiske cookies hjælper os med at forså, hvordan du interagerer på webshoppen ved at indsamle og rapportere oplysninger om din adfærd. Disse cookies registrerer også, om du tidligere har besøgt vores site, hvilken browser du bruger og lign. Vi bruger disse informationer til statistik samt til løbende at optimere webshoppen når vi udvikler denne.

Markedsføringsmæssige cookies er typisk placeret på www.dinboghandel.dk af tredjeparter som kan kategoriseres under markedsføringspartnere, annoncerende netværk og sociale medier (f.eks. Google og Facebook). Tredjeparterne agerer som mellemled for at vise dig vores indhold som f.eks. beskeder, tilbud og annoncer. Disse cookies indsamler anonymiserede data, der ikke kan føres tilbage til din identitet. Bemærk dog, at hvis du er logget på en tjeneste fra en af disse tredjeparter under dit besøg på vores webside, vil tredjeparten kunne henføre de tekniske data til din profil. Behandlingen af disse data er underlagt tredjeparternes datapolitik.

www.dinboghandel.dk bruger følgende typer af markedsføringsmæssige cookies:

Session cookies
Session cookies er nødvendige for at holde en forbindelse mellem din computer og vores webside. De bruges f.eks. i forbindelse med indkøbskurven – her er det session cookies, der husker, hvad du har lagt i indkøbskurven, indtil du går til kassen. Hvis du har slået cookies fra i din browser, vil din indkøbskurv være tom, når du klikker dig videre til kassen. Session cookies slettes igen, når du lukker din browser.

Persistent cookies
Persistent cookies gemmes på din computer og bruges til at huske et valg, du har foretaget. Eksempelvis hjælper denne form for cookies websiden med at huske dine indtastede oplysninger og valgte indstillinger, når du besøger websiden igen i fremtiden.

Performance cookies (statistik)
Performance cookies bruges til at forbedre websiden og driften af denne samt til at indsamle data, vi kan bruge i markedsføringsmæssige sammenhænge. Disse cookies hjælper os med at forstå, hvordan brugerne interagerer med vores webside ved at indsamle og rapportere informationer anonymt til brug i statistik. Eksempelvis bruges disse cookies til optælling af antallet af besøgende, til at se en liste over interne søgninger og til at vise, hvilke undersider brugerne oftest besøger.

Nogen af disse cookies er genereret af vores webside og kan kun ses af os. Disse cookies kan i begrænset omfang indsamle data, der kan henføres til den enkelte bruger. Dette er f.eks. brugerens IP-adresse, som kun bruges i forbindelse med svindel med f.eks. betalingskort.

Andre performance cookies stammer fra Google Analytics og Facebook.

Google Analytics: Denne cookie indsamler data om din adfærd (trafikdata, herunder din IP-adresse) på vores webside. Disse data bruges til vores statistik i Google Analytics og i forbindelse med vores markedsføring med Google Ads.

Bemærk, at vi har aktiveret Google Signals. Dette gør, at Google Analytics sammenholder besøgsoplysningerne, der er indsamlet på vores webshop med Google-oplysninger fra brugere med Google-konti, der er logget ind og har givet samtykke til annoncetilpasning. Disse Google-oplysninger kan f.eks. være din søgehistorik, din YouTube-historik og data fra andre websider, der bruger Google Signals. Du kan slette dine Google-data via Min aktivitet.

Data genereret af Google Analytics sendes til og gemmes på Googles servere i USA. Du kan fravælge cookies fra Google Analytics her.

Facebook: Denne cookie indsamler data om din adfærd på vores webshop og sammenholder det med din profil på Facebook og/eller Instagram (som ejes af Facebook), hvis du er logget ind på din Facebook-konto samtidig med du besøger vores webside. Disse informationer hjælper os med at optimere vores markedsføring på Facebook og Instagram. Vi har kun adgang til en fuldt anonymiseret statistik og kan ikke henføre data til den enkelte bruger.


Sådan sletter eller blokerer du for cookies
Du kan altid blokere for cookies på din computer ved at ændre indstillingerne i din browser. Hvor du finder indstillingerne, afhænger af hvilken browser du anvender. Vælger du at blokere for cookies, skal du være opmærksom på, at der er mange af websidens funktioner og services, du ikke kan bruge, fordi de forudsætter, at websiden kan huske de valg, du foretager.

Cookies, du tidligere har accepteret, kan til enhver tid slettes fra din computer. Dette kan du gøre i din computers internetindstillinger. Fremgangsmåden afhænger af, hvilken browser du anvender. Få hjælp til at slette eller blokere cookies her.

Opdateret 28.12.19