Indlæser...

SANS

Paperback

Vi danskere har et ret fattigt ordforra°d, na°r det gælder smag. En beskrivelse bliver ofte ”det smagte godt”, ”det var mærkeligt” eller ”det mangler salt”. Men det fortæller ikke noget om, hvordan det faktisk smagte, eller giver en oplevelse af, hvorfor det smagte godt, mærkeligt, eller ma°ske var det ikke salt, der manglede. Ma°ske var det noget helt andet. Det, der lige mangler – hvad er det? 

Sanserne er et højt specialiseret ma°leapparat, som kun fa° er bevidste om. Vi bruger alle sanser, na°r vi spiser, uanset om vi er klar over det eller ej. Men vi kan øve os i at udnytte lugt, følelse, lyd, udseende og smag langt bedre. 


Denne bog giver dig en indgang til at forsta°, hvordan maden smager. Der er ingen opskrifter, men øvelser, der træner opmærksomheden. For na°r du mestrer at forsta° sammensætning af smag og brug af sanser, bliver opskriften en vejledning, du kan tage udgangspunkt i og dermed gøre alle retter til dine egne. Na°r du har øvet dig længe nok, bliver opskriften ma°ske endda unødvendig, og du kan nemt sammensætte et lækkert ma°ltid ud fra det, køleskabet, indkøbet og jorden byder pa°. 


Laver du mad til andre, giver bogen dig en forsta°else for, hvordan ma°ltidet bliver værdifuldt for den, der skal spise det. Laver du mad til dig selv, bliver du klogere pa°, hvordan det kommer til at smage endnu bedre. 


Alle kan have glæde af at læse denne bog. Ma°lgruppen er særligt de madinteresserede som fx kokke, tjenere, slagtere og foodies, som finder denne viden brugbar. Men ogsa° de, der arbejder med mennesker og mad, kan have stor nytte af viden om sanser i ma°ltidet. Det kan være ernæringsfaglige, skolelærere eller sosu’er og sygeplejersker, som i deres samtale med børn, overvægtige, sma°t spisende, fejlernærede eller andre fa°r mere i værktøjskassen til samtalen om mad. 


Om forfatteren
Simon Milwertz Philipsen er kok, eddikebrygger og underviser i mad. Efter at have lært madha°ndværk og fa°et kærlighed til ra°varerne pa° nogle af de bedste restauranter i Danmark og Sydfrankrig, begyndte han at dele sin passion med andre. Via sin virksomhed, Simons Kogeskole, har han arbejdet sammen med mange inspirerende mennesker, der beskæftiger sig med mad. Han har været dommer for kantineprisen, optra°dt i tv, deltaget i forskningsprojekter og trænet køkkenpersonale i mere smag. Ma°let med denne bog er at na° ud til endnu flere. 

149,95 DKK
Varenr.
9788793951716

Lager i butikker

Indlæser lager...

Reserver i butik

Mere information
Varenr.9788793951716
FormatPaperback
ForfatterSIMON MILWERTZ PHILIPSEN
Udgivelsesdato19. nov. 2020
Write Your Own Review
Du anmelder:SANS
Kontakt os om dette produkt

Send os forespørgsler, du måtte have. Vi kontakter hurtigst muligt.

Du har tilføjet til din indkøbskurv.